LÆS UDDRAG AF FORBRYDELSENS EKSISTENS

En blågrå tyk røg og angstens skrig fylder pladsen. Begge dele flyver langsomt, men forskudt til vejrs. Gennem røgtågerne ses kroppe og lemmer på jorden som puslespilsbrikker, der er hældt ud på fliserne, klar til møjsommeligt at blive afkodet og samlet. En forvreden barnekrop, hvor den lyserøde Hello Kitty-hue langsomt farves mørkerød. En stor vinterfrakke, hvor to ben stikker ud i umulige skæve vinkler. En ensom afrevet hånd i en blodpøl, hvor fine snefnug blander sig med røgen og lander i blodet som flormelis, der drysses over æbleskiver.

(uddrag af ”Forbrydelsens Eksistens”)

 

LÆS UDDRAG AF FORBRYDELSENS SKYGGE

 

“På femtedagen er jeg klar. Hun forlader SAS-hotellet kl. 5.12 og klikker af sted med de sorte støvletter. Jeg har sprøjten i lommen. Den er fyldt med barbiturater, som jeg har ”lånt” af den dyrlæge, der tilser mine skildpadder. Det krævede kun et minimum af research og et kortvarigt indbrud i klinikken. Hun har ingen mistanke, går som sædvanligt effektivt mod Rådhuspladsen trods hælehøjden. Jeg lægger venstre arm om hendes bryst og hals samt hånden over hendes mund, da vi er lige ud for indgangen til Axel Towers byggeplads. Jeg tøver ikke, tager sprøjten op ad lommen og i en glidende bevægelse stikker jeg den nænsomt i hendes halspulsåre. Hun når aldrig at sige en lyd, det er som en musikalsk pause mellem to satser. Hun spræller lidt, men det dør hurtigt ud, da virkningen af bedøvelsesmidlet indtræder.”

(uddrag af ”Forbrydelsens Skygge”)

 

LÆS UDDRAG AF FORBRYDELSENS KUNST

“Regnen dryppede enkelte steder gennem det store tag og dannede vandpytter rundt omkring på betongulvet. Centralt i det enorme rum sad der en mand på en stol. Gaffertapen, han var bundet til stolen med, glimtede vådt i den sparsomme belysning. Jaq gik indenfor og lukkede døren. Stilheden ramte hende. Musikanlægget og GoPro kameraet lå klar.

Hun nærmede sig manden forfra. Han sad foroverbøjet og var bevidstløs. Jaq tog fat i hans hoved og hævede det. Hans øjenlåg dirrede. Hun slap ham og gik over til væggen, hvorpå der hang et minianlæg. Hun tændte anlægget og trykkede play-repeat. Lyden af ”Stuck in the middle with you” strømmede ud gennem højtalerne og fyldte den store hal med de velkendte toner. Jaq smilede, og billederne fra filmen stormede gennem hendes hjerne. Hun kunne mærke varmen i kroppen sprede sig så meget, at det grænsede til en ekstrem seksuel ophidselse. Hun fandt butterflykniven frem fra jakkelommen og svingede den ud. Storsmilende lagde hun hovedet bagover, dansede et par trin bagud og vendte rundt a la Michael Jackson. Hun grinede højlydt.

(uddrag af ”Forbrydelsens Kunst”)

 

 

 

 

 

Forbrydelsens-Kunst_forside-SEJRSKILD-OG-ALBRETHSEN-92dpi